Странице

петак, 20. октобар 2023.

Представљање пројекта Баци пет за бољи свет

 

Јавно упознавање са пројектом „Баци пет за бољи свет“ у оквиру пројекта Министарства просвете у сарадњи са УНИЦЕФ-ом уз подршку Делегације Европске уније у Србији „Унапређени равноправни приступ и завршавање предуниверзитетског образовања за децу којој је потребна додатна образовна подршка – Учимо сви заједно“ одржано је у великој сали Општинске управе Бела Црква.


Све присутне поздравила је председница општине Бела Црква Виолета Симић и истакла значај реализације овог пројекта у циљу пружања додатне подршке деци и ученицима из осетљивих друштвених група.

Координатор пројекта Јасмина Туртуреа истакла је да је основни циљ пројекта развој и унапређење међусекторске сарадње на локалном нивоу, примена и унапређење већ успостављених, као и осмишљавање нових механизама за пружање подршке деци и ученицима из осетљивих друштвених група и њиховим породицама за инклузивно образовање.
Специфичан циљ овог пројекта је формирање тела за интерсекторску сарадњу, да се сви окупимо око тог циља, да помогнемо нашој деци кроз различите активности. Планирамо психолошке радионице, радионице грађанског васпитања, културне радионице на тему „Покажи шта знаш“ и спортске активности. И за наше партнере – акредитовану обуку Министарства просвете“ – додала је Туртуреа.

У пројекат „Баци пет за бољи свет“ укључени су формални и неформални партнери и шира локална заједница. Од формалних партнера ту су Основна школа „Мара Јанковић“ из Кусића и Дом за децу и омладину „Вера Радивојевић“ Бела Црква. Неформални партнери су Центар за социјални рад „8. мај“ Бела Црква, Општинска организација Црвеног крста Бела Црква, Савет за образовање општине Бела Црква, ОШ „Жарко Зрењанин“ и ОШ „Доситеј Обрадовић“.


Извор: http://infobc.rs/predstavljanje-projekta-baci-pet-za-bolji-svet-video/