Странице

уторак, 10. октобар 2023.

Обука у Зрењанину






У оквиру пројекта Министарства просвете у сарадњи са УНИЦЕФ-ом уз подршку Делегације Европске уније у Србији, „Унапређени равноправни приступ и завршавање предуниверзитетског образовања за децу којој је потребна додатна образовна подршка – Учимо сви заједно“ Бела Црква је једна од двадесет општина у Србији које су укључене у грантове из области образовне инклузије. 

Подносиоци предлога пројекта за грантове у области образовне инклузије су из 20 општина и градова укључених у пројекат УЧИМО СВИ ЗАЈЕДНО. 

Програм грантова је поверен Центру за социјалну политику (ЦСП), који је задужен за имплементацију грант програма и финансијски мониторинг.

Прва активност белоцркванског тима била је обука у Зрењанину под називом Процес успостављања локалних мрежа инклузивног образовања, 8. и 9. јуна 2023. 

Ова обука је прва у низу од четири за општине и градове који учествују у овом пројекту, а које су исказале интерес да кроз овај важан процес за даље унапреде инклузивно образовањеу својој заједници, а у складу са Стратегијом образовања и васпитања у Републици Србији до 2030. године