Странице

недеља, 24. март 2024.

Свако људско биће заслужује поштовање

 



 

Настављајући имплементирање пројекта “ Баци пет за бољи свет”, а у оквиру пројекта „Унапређени равноправни приступ и завршавање предуниверзитетског образовања за децу којој је потребна додатна образовна подршка“, који спроводе Министарство просвете и УНИЦЕФ уз подршку Евопске уније, општина Бела Црква је интензивирала своје активности.

Пројекат се показао као друштвено потребан, јер повећава обухват ученика из осетљивих група и њиховог квалитетнијег укључивања у живот у заједници.

Манифестација под називом: „ Покажи шта знаш“ мобилисала је сву децу из осетљивих друштвених група из обе градске школе, децу из удружења за помоћ МНРЛ „ Пинокио“ као и остале заинтересоване другаре и њихове родитеље. Заједно са вршњацима, корисницима Дома за децу и младе показали су да младост и стваралаштво нема граница. Сензибилисали су све присутне да препознају и спрече сваку врсту дискриминације. Била је то промоција социјалне и образовне инклузије на локалном нивоу, кроз промовисање поштовања и прихватања различитости. Ставили смо у фокус свако присутно дете и дозволили му да покаже све своје могућности, јер свако људско биће заслужује поштовање.

Уз музику, песму, игру, глуму, рецитовање… шаљемо поруку да желимо да градимо отворено, толерантно друштво и да свима пружимо једнаке шансе и могућности. Јер, ненасиље и толеранција су кључ за миран суживот.