Странице

субота, 25. новембар 2023.

Промоција пројекта Баци пет за бољи свет




У оквиру пројекта „Баци пет за бољи свет“ формирана је мрежа инклузивног образовања као мулти-секторско тело у циљу унапређења постојећих и дефинисања нових мера јавне политике усмерених на подршку инклузивном образовању на територији општине Бела Црква.

На састанку који је одржан у великој сали општинске управе, све присутне поздравила је председница општине Бела Црква Виолета Симић и истакла да јој је драго што се велики број учесника локалне заједнице укључио у овај пројекат.

Координаторка Пројекта „Баци пет за бољи свет“ Јасмина Туртуреа говорила је о активностима које су предвиђене овим пројектом.

„Биле су две обуке за наше формалне и неформалне партнере, у Београду и Зрењанину, на тему јачања капацитета локаланих самоуправа и институција, у смислу побољшања рада са децом којој је потребна додатна подршка. Мрежу инклузивног образовања образовала је председница општина и ово тело ће пратити наш рад и пружити нам помоћ. Пројектом су предвиђене бројне активности: радионице, маскенбал, позоришна представа, осликавање зида, спортски сусрети, игре без граница, трибине. За мене је инклузија да свако дете има осмех на лицу, а осмех једног детета је осмех целог света“ – рекла је Туртуреа.
Менаџер пројекта Дарко Остојић истакао је значај формирања и функционисања мреже инклузивног образовања.

„Општина Бела Црква на пољу инклузије је у истој равни са осталим јединицама локалне самопураве у Србији, посебно када узмемо у обзир да је кренула реализација Регионалног центра за инклузију и верујемо да је овај пројекат један велики корак ка томе, да нас је Министарство препознало као озбиљног партнера. Јако је битно што инклузија креће из образовања, јер институције ту функционишу на високом нивоу и остали делови јавног живота могу видети како то функционише у правом смислу. Овај пројекат и сви остали кораци које ћемо направити оплемениће животе свих нас“– нагласио је Остојић.